Ingrediënten:
- 2 kleine stokbroden
- 4 eetlepels abrikozenjam
- 1 theelepel citroenschil (geraspt)
- 1 theelepel verse rozemarijn (gehakt)
- 2 theelepels olijfolie
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
- 15 gram rucola
- 100 gram brie (in dunne plakken
Bereiden:
- Snijd de broodjes open. Meng de jam met citroenrasp, rozemarijn en olijfolie.
- Bestrijk beide broodhelften ermee. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan.
- Verdeel rucola over 2 broodhelften, leg daarop de brie en strooi de amandelen erover. Dek af met de andere 2 broodhelften.
Variatie:
Mueslibol besmeerd met mosterd en honing, en belegd met belegen kaas en appelplakjes die kort zijn gekookt in appelsap. Notenbrood besmeerd met hazelnootpasta en belegd met gewelde abrikozen en marshmallows. Volkorenbrood besmeerd met pindakaas en sambal oelek, en belegd met plakjes komkommer en atjar tjampoer.
Bron: foto en inspiratie; boodschappen.nl