Picknick brood


Ingrediënten:

  • 1 rond witbrood (Turksbrood)
  • 1 teen(en) knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 3 tomaten
  • 3 el groene pesto
  • 2 bollen Mozzarella
  • 2 handvol rucola
  • 0,5 bosje basilicum
  • 100 g gegrilde rode paprika's (glas)
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Bereiden:

  1. Snijd een plat deksel van het brood. Verwijder het zachte interieur zodat er een 1 cm dikke rand overblijft. Pel de knoflook, hak en meng met olijfolie. Besprenkel het mengsel op de binnenrand van het brood.
  2. Was de tomaten, snij ze in kwart stukken, verwijder de kern behuizing en hak de tomaten fijn. Meng de blokjes met 1 el pesto. Snijd mozzarella in dunne plakjes. Was de rucola en basilicum. Dep de paprika's droog. Parmezaanse kaas fijn malen.
  3. Laag pesto tomaten, de helft van de mozzarella, rucola, mozzarella, paprika, basilicum en Parmezaanse kaas een voor een, in het brood. Bestrooi het deksel van binnenuit met 2 el pesto.
  4. Doe de deksel op het brood, wikkel het brood stevig in plastic folie. (koel bewaren)