
Picknick brood
Ingrediënten:
- 1 rond witbrood (Turksbrood)
- 1 teen(en) knoflook
- 4 el olijfolie
- 3 tomaten
- 3 el groene pesto
- 2 bollen Mozzarella
- 2 handvol rucola
- 0,5 bosje basilicum
- 100 g gegrilde rode paprika's (glas)
- 50 g Parmigiano Reggiano
Bereiden:
- Snijd een plat deksel van het brood. Verwijder het zachte interieur zodat er een 1 cm dikke rand overblijft. Pel de knoflook, hak en meng met olijfolie. Besprenkel het mengsel op de binnenrand van het brood.
- Was de tomaten, snij ze in kwart stukken, verwijder de kern behuizing en hak de tomaten fijn. Meng de blokjes met 1 el pesto. Snijd mozzarella in dunne plakjes. Was de rucola en basilicum. Dep de paprika's droog. Parmezaanse kaas fijn malen.
- Laag pesto tomaten, de helft van de mozzarella, rucola, mozzarella, paprika, basilicum en Parmezaanse kaas een voor een, in het brood. Bestrooi het deksel van binnenuit met 2 el pesto.
- Doe de deksel op het brood, wikkel het brood stevig in plastic folie. (koel bewaren)