Crostini met mozzarella, tuinbonen en parmaham


Ingrediënten:

  • 1 stokbrood (in plakken)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 gram diepvriestuinbonen (geblancheerd)
  • 0.5 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 handje munt
  • 0.5 citroen (rasp en sap)
  • 75 gram parmaham of
  • 75 gram rauwe hammen
  • 1 grote bol mozzarella (in stukken)

Bereiden:

  1. Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk het stokbrood met de olijfolie en rooster aan beide kanten knapperig onder de grill.
  2. Maal intussen de tuinbonen met de knoflook, munt, citroenrasp en -sap grof in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de tuinbonenpuree over het stokbrood, leg er plakken ham op en verdeel de mozzarella erover. Besprenkel met wat extra olijfolie, grof (zee)zout en peper.

Bron: foto en inspiratie; boodschappen.nl