Bestuur en medewerkers van 'Onze winkel Eext' wenst een ieder een voorspoedig en gezond 2020


In een dorp wonen is niet gratis

Het is een (voor)recht om in een dorp te wonen en zeker in Eext. Voor de meeste mensen die hier wonen is het een bewuste keuze. Mooie huizen, veel ruimte, landelijke rust, gezonde lucht en een ontspannen typisch Drents dorps cultuur. (onthaasten)

Maar een aantal van ons willen wel profiteren van de rechten van het dorp maar leveren niet de plichten. In deze “ik maatschappij” is de verleiding soms ook groot. Inwoners van dorpen gedragen zich dan plotseling als consumenten, waarbij het eigen belang het belangrijkste lijkt te zijn.

Is er geen kinderopvang bij de voetbalvereniging, waar ik zaterdagmorgen mijn kinderen kan dumpen ? Moet ik helpen bij het organiseren van evenementen ? Een bestuursfunctie bij een vereniging ? ….Nee hoor daar heb ik het veel te druk voor !

Het leven in een dorp is voor velen zeer aangenaam, maar gaat niet vanzelf. Iedereen moet daar, op zijn of haar manier, een steentje aan bijdragen. Dat begint al bij de vraag koop ik via internet of bij een bedrijf in de omgeving. Natuurlijk koop je ook wel eens via internet. Viszaken gaan echt niet failliet via internet. Zoveel mensen kopen geen gebakken vis of haring met ui via internet. Maar sommige dingen en goederen koop je gewoon in de omgeving. Net als je boodschappen. Natuurlijk ga je wel eens naar de Jumbo, Lidl, Coöp of Plus. Maar je gaat ook af en toe naar ‘Onze winkel in Eext’.  Als je leefbaarheid belangrijk vindt en nog lang met plezier in Eext wilt wonen kan dat niet zonder bijdrage.

Gedraag van elkaar en zorg een beetje voor elkaar.


Goede voornemens voor het nieuwe jaar 

Doe je boodschappen bij Onze winkel in Eext. 



Nieuw in het Koelschap


voor een overzicht van onze servicemogelijkheden