Wijnen uit Frankrijk

Welke Franse wijn is de beste ?

Deze vraag is natuurlijk niet zo gemakkelijk te beantwoorden, omdat uiteindelijk veel factoren de kwaliteit en smaak van een wijn bepalen. Maar eeuwenlange wijnbouw heeft aangetoond dat Frankrijk het nummer één wijnland ter wereld is. Kortom, met name drie teeltgebieden claimen de duurste en hoogste druppels: Bordeaux, Bourgogne en Champagne.

Rode wijn, witte wijn, rosé, champagne, crémant en zoete wijnen: Frankrijk staat bekend om een ​​verscheidenheid aan wijnen en druivensoorten waar bijna geen enkel ander land op kan bogen.

Het waren de Romeinen die de Franse wijnbouw en de kunst van het persen uit het Romeinse rijk brachten. Sindsdien wordt deze kunst in Frankrijk verbouwd en ontwikkeld, zodat Franse rode wijnen en champagnes wereldwijd de hoogste prijzen behalen.

Maar wat maakt wijnen zo speciaal in Frankrijk? Ten eerste zijn de grond en het klimaat ideaal voor het telen van de beste druiven.

Aan de andere kant is er op elk punt in het proces een liefde voor detail en een uitgesproken begrip van kwaliteit - tenslotte geniet de meerderheid van de Fransen zelf van de oogst.


Kwaliteitswijn uit Frankrijk

Thema actie: maart 2020; Franse wijn


Cellier de Bordes, 2016, Bordeaux, blanc 

Omschrijving:

Een mooie witte wijn waar de bijzonder helder groene kleur mooi naar voren komt. Een fijne zomerse neus waarin grapefruit en groene appel goed zijn te onderscheiden. Fris en toch full-bodied in de mond. Na een frisse, zachte aanzet ontwikkelt zicht een zeer aangenaam ronde en verse smaak in de mond.

Serveertemperatuur
8-10 graden.

Spijsadvies
Ideaal te combineren met vele soorten vis, zeevruchten en wit vlees.

van €7,30 

Doosje van 6 stuks voor


Cellier de Bordes, 2015 Bordeaux 

Omschrijving:

Een robijnrode Bordeaux met een subtiele neus met hints van bosbessen, pruimen en gedroogd fruit. De 80% Merlot druiven geven deze wijn een mooi rond, fluweelzacht mondgevoel waarin noten, rijpe pruimen en gedroogd fruit zijn te herkennen. De 20% Cabernet Sauvignon maakt de wijn krachtiger van smaak en geeft de wijn meer karakter.                                 

Serveertemperatuur
16-18 °C                                                                                                       

Spijsadvies
Lekker bij rood vlees, gegrild gevogelte, volwassen zachte- en pittige kazen

Van € 6,95 

Doosje van 6 stuks voor