In de nieuwsbrief van april 2021:


Vanuit het bestuur.

De bouwvak is weer voorbij in Noord Nederland. velen van ons zijn al vakantie geweest. Een aantal zijn nog op vakantie of hebben het nog tegoed. Nog steeds bezoeken veel toeristen, campinggasten  en dagjesmensen Onze Winkel Eext. En nog steeds krijgen we complimentjes over een zo'n goed gesorteerd winkeltje in en relatief klein dorp. Dat doet ons goed. Het gaat ook goed met onze winkel. Naast Monique en Jeffrey hebben we sinds 1 augustus ook Michel part time in dienst. Dat betekend niet dat we nu zonder vrijwilligers kunnen. Niets is minder waar. Zij zorgen nog steeds voor een belangrijke bijdrage in onze bedrijfsvoering. Zonder hen kunnen wij niet. Door de onzekerheden rond Covid 19 zijn we voorlopig voorzichtig met het plannen van activiteiten. We denken wel aan aan een paar kleine activiteit in december. Maar durven voorlopig nog geen onomkeerbare stappen te zetten of data te noemen. Zodra het kan zullen we hier op terug komen. Deze maand hadden we en storing in een nog oude motor van de diepvries in ons magazijn. Dat heeft er voor gezorgd dat we één dag geen verse broodjes konden afbakken. De motor is inmiddels vervangen. Hiermee hebben we nu alle oude koel en diepvriesmotoren vernieuwd. 

Deze maand hebben we weer een fantastisch thema, namelijk Toetjes. Zelf ben ik er dol op. Er is een speciale themabladzijde met recepten voor het zelf maken van nagerechten. Ik wens u weer veel leesplezier met deze nieuwsbrief en overige berichten op onze site. Samen houden wij Eext leefbaar.

Namens het bestuur van Onze Winkel Eext

Cora 


Ik werk bij Onze Winkel Eext

Mijn naam is Michel. Ik woon in Eelde. Per 1 augustus ben ik formeel in dienst van Onze Winkel Eext. 


Thema van de maand

Ons thema in september :

Toetjes


We hebben ze nog steeds de aardbeien van Meinardi

Maak ook eens een lekker spiesje

TIP:

De vijgen kan je natuurlijk ook vervangen door een ander stukje fruit. Bijvoorbeeld meloen of ananas. 

ingrediënten voor 6 stuks

  • 200 gram aardbeien 
  • 1 scheutje balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 vijgen
  • 1 scheutje sherry of
  • 1 scheutje port
  • 4 plakken parmaham
  • 12 basilicumblaadjes

Bereiden:

  1. Schep de aardbeien om met de balsamicoazijn en 1 eetlepel olie.
  2. Snijd de vijgen in kwarten en bedruppel ze met sherry of port.
  3. Bak in een koekenpan de parmaham in een eetlepel olie om en om knapperig.
  4. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukken.
  5. Steek de stukjes ham om en om met de aardbeien, vijgen en basilicumblaadjes aan de satéprikkers.
  6. Leg ze op een schaal en maal er wat peper over.

Benodigdheden:

  • 6 satéprikkers

* Cabernet Sauvignon (rood)

* Merlot (rood)

* Chardonnay (wit)

* Sauvignon Blanc (wit)

* Rosé


In december maken we weer een kerst / nieuwjaar nummer. Uiteraard is het ook weer leuk als er recepten in staan van onze klanten. Dat mag van alles zijn. We noemen het Eexter-recepten. Alles mag. Het is ook vooral leuk als er een mooi verhaal bij is. Bijvoorbeeld: dit eten we altijd met kerst of dit recept heb ik gekregen van een zeeman, die naast me zat in een vliegtuig toen ik vloog naar ... etc. 

U kunt de recepten + foto zenden aan info@onzewinkeleext.nl 

PENNE A LA CLAUDIO van Klaas Klaassens was vorig jaar een Eexter recept dat was opgenomen in het december nummer


Wijzigen e-mailadres doorgeven

Wij merken dat we steeds vaker een bericht terug krijgen dat het e-mailadres niet meer herkent wordt. Nu we bijna allemaal internet digitaal en via de kabel (glasvezel) (gaan) krijgen zullen er meer e-mailadressen worden gewijzigd. Het is natuurlijk verstandig om ons daar van in kennis te stellen. Wilt u een wijziging van e-mailadres voorstellen. Klik hier


    Plastic doppen inleveren voor de hulphond

    Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor de hulphond.

    Per kilo ontvangt de stichting hulphonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij onze winkel in Eext. Je steunt niet alleen de opleiding van onze hulphonden, maar spaart ook nog eens het milieu.

    Waar kan ik doppen inleveren?

    Bij onze winkel in Eext kunt u de doppen inleveren. Dit kan op dezelfde plaats als waar u de lege flessen inlevert.


    Frozen pistache-tiramisu

    Ingrediënten voor 6 personen

    • 60 gram ongezouten pistachenoten (gepeld)
    • 40 gram suiker
    • 1 theelepel zonnebloemolie
    • 250 milliliter slagroom
    • 250 gram mascarpone
    • 2 theelepels poedersuiker
    • 1 pak lange vinger
    • likeur of
    • koffie of 
    • chocolademelk
    • 10 gram extra pure chocolade (geraspt)
    • 1 theelepel cacaopoeder

    Bereiden:

    1. Verwarm de oven voor op 150ºC. Spreid de pistachenoten uit over de bakplaat en rooster circa 10 minuten in de oven. Laat afkoelen tot lauwwarm. Houd een paar nootjes apart.
    2. Maal de rest van de nootjes met de suiker en een snufje zout tot een fijne, smeuïge pasta. Voeg een paar druppels tot 1 theelepel olie toe om de pasta eventueel iets smeuïger te maken. Klop de pistachepasta met de room en mascarpone in een grote kom door elkaar. Proef en breng op smaak met poedersuiker.
    3. Bekleed de cakevorm met folie. Giet een laagje likeur in een diep bord en doop hierin één voor één de lange vingers. Bekleed de bodem van de vorm met een laag lange vingers en giet de helft van de pistacheroom erop. Leg hierop weer een laag lange vingers met likeur en een paar eetlepels chocoladerasp. Verdeel de rest van de pistacheroom erover en dek af met folie. Laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven in de diepvries.
    4. Keer de vorm om op een schaal en garneer met de overige fijngehakte pistachenootjes en de overige chocoladerasp. Bestuif met een beetje cacao.

    Benodigdheden:

    • bakplaat met bakpapier
    • cakevorm (van 1 l)
    • vershoudfolie

    Coöperatie ‘Onze Winkel’ Eext.

    De coöperatie heeft als doel de dorpswinkel voor Eext te behouden. Zij doet dit zonder winstoogmerk, met een reële exploitatie. De coöperatie is in april 2013 opgericht.  Inwoners uit Eext en omgeving kunnen lid worden van de coöperatie en/of participeren. lees meer ....

     


    Veel extra service bij onze winkel