Nieuwsbrief

De strijd tegen voedselverspilling

25% korting op bepaalde producten

Producten die hun houdbaarheidsdatum bereikt hebben, krijgen op die betreffende dag een sticker en zijn dan te koop met 25% korting.

Dat is in Onze winkel een normale gang van zaken, maar we willen dat toch nog een keer onder de aandacht brengen.

Het doel hiervan is om voedselverspilling tegen te gaan. Dat is hard nodig, want in de Nederlandse supermarktbranche wordt zo’n 180.000 ton voedsel per jaar weggegooid – en daarmee gaan ook de energie en vele grondstoffen verloren die zijn gebruikt voor de productie.

Een rijpere banaan, een brood van de vorige dag of vlees dat tegen z’n houdbaarheidsdatum aan zit, zouden we normaal gesproken niet meer verkopen. Maar lang niet iedereen weet bijvoorbeeld dat je vlees op de “ten minste houdbaar datum” nog kan invriezen. Dus bieden we producten met een “ten minste houdbaar datum”, op die betrokken datum, een korting van 25% aan.

Dat kan ver gaan, want die prijs geldt voor zowel een pak afbakbroodjes als een pak zalmfilet. Het mes snijdt aan twee kanten: klanten kunnen voor een mooie prijs kwalitatief goede producten kopen en wij hoeven minder weg te gooien. U kunt, ook gezien de prijsstijging van onze levensonderhoud (gas, elektra, inflatie, kleding, enz.), hiermee uw voordeel doen.