NieuwsbriefVanuit het bestuur

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2020. Dit jaar zullen we ons lang herinneren. Velen van ons maakten voor het eerst een echte crisis mee, waarbij de minister president met regelmaat het land toe sprak en vergaande beperkingen oplegde. Beperkingen die invloed hadden en hebben op onze vrijheid. Voor de één heeft dit meer gevolgen dan voor de ander. We zijn er nog lang niet van af, maar er is wel licht aan het eind van de tunnel. Daarom gaan we met veel vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet. Met een Drentse nuchterheid stel ik maar: "We gaan zien wat het jaar ons brengt". Dat geldt ook voor Onze winkel.

Ook voor Onze Winkel was het een bijzonder jaar. Naast de tal van coronamaatregelen die we moesten nemen, werden we plotseling geconfronteerd met een koelwand die het begaf. Toen stond Eext op en een geweldige crowdfundingsactie, dankzij Albert en Wim, zorgde ervoor dat we inmiddels een mooie nieuwe koelwand hebben met duurzame motoren. We hebben onze dank al vaker uitgesproken, maar in deze nieuwsbrief doen we het nogmaals: We zijn een ieder die hier op welke manier een bijdrage aan heeft geleverd ontzettend dankbaar. 

Ik gaf aan dat dit de laatste nieuwsbrief van het jaar is, maar u ontvangt in december nog wel post van ons. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een digitaal magazine met informatie over Onze winkel, Eext, recepten, inspiratie voor de feestdagen, informatie over onze vaste leveranciers, een puzzel en aanbiedingen. 

Maar namens het bestuur wens ik u nu eerst veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief.

Cora Kuiper,

Namens het bestuur van Onze winkel Eext

Cora Kuiper,

Namens het bestuur van Onze Winkel Eext


Feestgedruis

10 december digitale Glossy

Deze maand hebben we een zeer uitgebreide extra nieuwsbrief, onder de naam Lekker/dichtbij 2020.  Met veel nieuws over: Onze winkel, Eext, veel inspiratie voor de feestdagen, (kerst)recepten, puzzel, aanbiedingen en info vaste leveranciers. Deze zullen wij u vanaf 10 december digitaal zenden.

Dat houdt dus in dat u via deze nieuwsbrief de thema pagina's nog niet kunt bezoeken en dat er nu ook nog geen thema gerechten aan te klikken zijn. De links daarvoor zijn allemaal verwerkt in de december glossy onder de naam lekkerdichtbij2020. Welke dus 10 december digitaal verzonden zal worden. 

Onderstaand twee doorkliklinks naar de december glossy.


Bon in de Ton actie 5 trekkingen in 2020

Van 30 november t/m 31 december houden wij iedere week een Bon in de Ton actie. Gooi uw kassabon niet weg, maar voorzie deze van naam en telefoonnummer. Gooi deze vervolgens in de ton in Onze Winkel. Er zijn maar liefst 5 verschillende trekkingen in December 2020


Iedere week een goed gevulde boodschappenmand


data van de trekkingen:

4 december

11 december

18 december

24 december

31 december


Appelboom voor Onze Winkel

De crowdfundingsactie voor een nieuwe koelwand heeft o.a. een belangrijke bijdrage gekregen van het postcodeloterij Buurtfonds. Mede door bemiddeling van de KNHM (Koninklijke Nederlandse heide Maatschappij)  was de crowdfundigsactie voor een nieuwe koeling, één van de eerste buurtprojecten die een bijdrage mocht ontvangen. 

Om te vieren dat het Buurtfonds live is gegaan, kregen wij een symbolisch cadeau. Wij kregen  een biologisch geteelde Ecolette appelboom. Dit boompje staat symbool voor alle buurtprojecten die het postcode Loterij Buurtfonds wil helpen tot bloei te laten komen. Omdat het boompje ook vooral symbool staat hoe het dorp Onze Winkel heeft geholpen en hoe wij daar nu weer de vrachten van plukken, hebben wij het boompje in het tuintje voor de winkel gepoot.


Sinterklaas

Sinterklaas Is weer in het land. Er kunnen geen grote fysieke bijeenkomsten georganiseerd worden. Maar dit kinderfeest mag natuurlijk niet zo maar aan ons voorbij gaan. Daarom hebben we onze themakraan ingericht als een soort "pakjes(boot)kraam". 


December is de feestmaand van het jaar. Dit jaar zullen we dat vermoedelijk voornamelijk thuis en in kleine kring vieren. Wij gaan proberen om u op het gebied van uw inkopen, het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Middels verschillende extra mailingen zullen we u attenderen op de volgende acties:

* bestellen van kerstbroden

* bestellen van oliebollen, appelflappen etc.

* mail voor het bakken van kniepetjes, jaarkoeken 

   spekkedick'n, oliebollen etc.  

De hele maand december zijn de kerstbroden van Bakkerij Beukeveld in de aanbieding

Vanaf 1 december


kerstkaarten

 

Verras familie en vrienden of stuur bekenden in deze moeilijke coronatijd een kaartje. 


19 december kniepertjes bakken

Op 19 december zal er weer volop gebakken worden in Onze Winkel en zijn de kniepertjes en jaarskoeken weer te koop. Op 19 december zullen de heerlijk geuren van dit typische "december-gebak" weer op te snuiven zijn in Onze Winkel. Uiteraard volgens de RIVM richtlijnen.

- houdt afstand

- niet proeven

- afrekenen bij de kassa


Corners


Rabo ClubSupport

Hartelijk dank voor uw stem(men) Dit geld zullen we gebruiken voor duurzame investeringen. Vorig jaar zijn we gestart met het aanleggen van duurzame verlichting. Het bedrag was toen (nog) niet toereikend om de hele winkel te voorzien. We gaan met dit geld weer een baan energiezuinige verlichting aanleggen.


Stoofpeertjes

 

Ingrediënten:

  • 750 gram stoofperen
  • 180 gram suiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kruidnagels
  • 200 milliliter rode wijn

________________________________________________________________________________________________

Bereiding:

  1. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan.
  3. Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht.
  4. Lekker als bijgerecht of als dessert met opgeklopte slagroom met vanille.


Coöperatie ‘Onze Winkel’ Eext.

De coöperatie heeft als doel de dorpswinkel voor Eext te behouden. Zij doet dit zonder winstoogmerk, met een reële exploitatie. De coöperatie is in april 2013 opgericht.  Inwoners uit Eext en omgeving kunnen lid worden van de coöperatie en/of participeren. lees meer ....

 


Veel extra service bij onze winkel