NieuwsbriefBijzonderheden deze maand

Op zaterdag 28 maart gaat de klok weer een uurtje voorruit. Dan wordt het weer zomertijd.

De zomertijd is de tijd die gedurende de zomer wordt gehanteerd. De klok wordt dan 1 uur vooruit gezet. Dit wordt gedaan omdat in de zomer de zon vroeger opkomt. Door de klok vooruit te zetten loopt de periode van het daglicht en de periode dat mensen wakker zijn het meest gelijk. De zomertijd in de Europese Unie loopt van de laatste zondag van maart tot de laatste zondag van oktober.


Vanuit het bestuur

Normaal gesproken is dit het moment van het jaar dat we ons voorbereiden op de verschillende evenementjes en activiteiten voor het voorjaar en de zomer. Zoals het er nu uitziet zullen we voor het tweede achtereenvolgende jaar geen bloemenmarkt organiseren. Natuurlijk hopen we aan het eind van de zomer of in het najaar weer iets te mogen organiseren. Maar voorlopig staan we als bestuur even op rust. Dat is anders in onze winkel. Onze winkel wordt goed bezocht. Gelukkig beschikken we over een mooie groep vrijwilligers. En dat is soms nodig ook. Er moet op sommige momenten hard gewerkt worden. Maar met de inzet van onze eigen mensen, de mensen van het werkplein en onze vrijwilligers lukt dat prima. We naderen maart. Aan het eind van de maand gaat de klok al weer een uur voorruit. Langzaam naderen we het voorjaar. Laten we hopen dat het vroeg voorjaar wordt en dat we snel weer aangename temperaturen krijgen. We verlangen er allemaal naar.  Deze maand maart hebben we bij Onze Winkel Eext gekozen voor het thema: Netflix Snacks. Vooral bedoeld om iedereen een hart onder de riem te steken. De maanden van goede voornemens zijn achter de rug. We moeten nog even volhouden. De vaccinaties komen er aan. Het mooie weer komt er aan. Nog één maandje zoeken we onze troost bij een leuke Netflix film of serie, of een leuke voetbalwedstrijd bij ESPN en we verwennen ons zelf met een lekkere snack. De gerechten commissie van deze site heeft ook een aantal gezonde snack-suggesties beschreven. Dus leef je uit. Op naar het voorjaar. Samen houden we Eext leefbaar. 

Cora Kuiper,

Namens het bestuur van Onze Winkel Eext


online BINGO

In de winkel kan je ook de speciale BINGO-STIFT             3 voor € 2,49 kopen

Op zondag 7 maart organiseert de Vereniging Voor Volksvermaken een online BINGO.

Vanaf 16:00 uur zijn er geweldige prijzen te winnen. Iedereen, leden en niet leden zijn van harte uitgenodigd om mee te spelen met 4 rondes Bingo. Je krijgt van ons per huishouden 4 bingokaarten gratis thuis. Wil je met meer kaarten meespelen, of wil ieder gezinslid een eigen kaart? Geen probleem, kaarten zijn per set van 4 voor €1,00 te koop in Onze Winkel. Graag gepast en contant betalen.

Na opgave via jarnalanjouw@hotmail.com ontvang je info over het inloggen via de mail.


Ook dit is Onze Winkel Eext !

Heerlijk stuk kaas, vers van het mes vacuüm verpakt.

Eko kaas: jong, jong belegen, belegen en oud.

Kaas met: fenegriek, friese nagel, komijn, brandnetel, tuinkruiden, Italiaanse kruiden.

Net even anders kaas: Tijnjetaler, Riperkrite tiis, Wolvega blue, Geiten kaas, schapen kaas etc.

Iedere woensdagmiddag verse voorraad!


Borrel- en Barbecue tijd

Het zijn gekke tijden. Een hoop van ons werken thuis en zullen daardoor geen reistijd meer hebben. Scholen zijn niet of beperkt open. Hoe vervelend de situatie ook is, we hebben meer vrije tijd. Hoe heerlijk is het om deze tijd deels te kunnen besteden aan onze lieftallige partner Netflix? Of gewoon lekker naar de TV kijken of via ESPN naar een live voetbalwedsstrijd kijken of andere sportwedstrijden kan natuurlijk ook. Met het mooie weer op komst is deze maand vooral een maand van nog even volhouden. 

Door de sociale isolatie zijn er heel veel nieuwe series en afleveringen eerder gelanceerd. En als we ons huis toch verbouwen tot privé bioscoop, hoort er tijdens het kijken van je favoriete serie ook iets lekkers bij! Laten we dit alleen iets slimmer aanpakken nu we allemaal nóg minder bewegen. Hieronder hebben wij voor jou heerlijke gezonde Netflix snacks bedacht!

Onderstaand twee doorkliklinks naar de december glossy.


Nieuwe ledverlichting onze winkel

Het geld wat we de laatste jaren van de RABO-clubsupport hebben ontvangen, werd gereserveerd voor de nieuwe (duurzame energiezuinige) verlichting. Vorig jaar is de middelste “lichtlijn” (door het middenpad) aangebracht. Dat was al een hele verbetering!

De afgelopen 2 weekenden hebben Nils en Ed (afgelopen weekend ook met Sam en Niek) de 2e en de 3e lichtlijn aangebracht met daarop de benodigde spotjes. De winkelverlichting is nu, op enkele kleine dingetjes na, voltooid.

Op zaterdag 20 maart worden er nog een paar puntjes op de i gezet en daarna één punt achter het lichtplan: Klaar!

We zijn (en hopelijk ook u) heel tevreden over het resultaat. 


Nieuw

Gebak-koelkastje

Ons gebak stond altijd tussen de groentes in de koeling.

Wij hebben nu een apart koelkastje voor het gebak.

Elke vrijdag en zaterdag vers gebak van Bakker Beukeveld


Het voorjaar komt er aan. ! ! ! ! Robuuste sinaasappelkoek

Ingrediënten:

 • 1 sinaasappel
 • 100 gram dadels zonder pit
 • 75 gram rozijnen
 • 1 winterwortel (250 gram)
 • 100 gram volkorenmeel
 • 100 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 2 theelepels koek- of speculaaskruiden
 • 2 eetlepels vloeibare margarine
 • 2 eieren
 • 50 gram walnoten

________________________________________________________________________________________________

Bereiding:

 1. Warm de oven voor op 175 °C.
 2. Boen de sinaasappel goed schoon met warm water. Snijd de sinaasappel in stukken en verwijder eventuele pitjes. Hak de sinaasappel in een keukenmachine of met een staafmixer in kleine stukjes.
 3. Voeg de dadels toe en pureer het samen tot een gladde massa.
 4. Was de rozijnen.
 5. Maak de wortel schoon en rasp hem fijn.
 6. Meng de meelsoorten met het bakpoeder en de koekkruiden in een grote kom.
 7. Voeg alle andere ingrediënten toe. Voeg als het te droog wordt, iets melk toe.
 8. Hak de walnoten grof en schep ze door het deeg.
 9. Bekleed de bodem van de cakevorm met een reep bakpapier en bestrijk de vorm en bakpapier met wat margarine. Schep het deeg er in.
 10. Bak de koek midden in de hete oven in 45 minuten gaar. Stort de koek op een rooster en laat hem afkoelen.


Coöperatie ‘Onze Winkel’ Eext.

De coöperatie heeft als doel de dorpswinkel voor Eext te behouden. Zij doet dit zonder winstoogmerk, met een reële exploitatie. De coöperatie is in april 2013 opgericht.  Inwoners uit Eext en omgeving kunnen lid worden van de coöperatie en/of participeren. lees meer ....

 


Veel extra service bij onze winkel