In de nieuwsbrief van Maart:


Vanuit het bestuur.

Na twee maanden in het nieuwe jaar kunnen we gerust stellen dat het beter gaat met onze winkel.

Eind 2019 hadden we serieuze zorgen over het voortbestaan van Onze winkel. De maandelijkse omzet bleef onder de maat. Rode cijfers was het gevolg. We hadden wel eerder zorgelijke perioden meegemaakt. Maar nu was het over de rand.

Fijn is dan dat, wanneer je je hierin kwetsbaar opstelt en aangeeft dat het niet goed gaat, het dorp zich sterk maakt en opricht. Na onze brandbrief kwam er een boost aan klanten. Veelal mensen die het even vergeten waren. En nog steeds maken dorpsgenoten een (hernieuwde) kennismaking met Onze winkel, waarbij ze constateren dat we kwalitatief goede en diverse producten verkopen. Sommigen verbazen zich over het assortiment en de mogelijkheden en dat is mooi.

Dus beste mensen, we gaven aan dat het financieel niet goed ging. Nu is het moment dat we kunnen zeggen dat het beter gaat. En daar zijn wij u heel erg dankbaar voor. Het dorp reageerde op onze vraag of zij Onze winkel wil behouden. Op deze manier gaan we dat samen bereiken.

Namens het bestuur en de medewerkers wil ik iedereen hartelijk bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. En mocht er een keer iets zijn, een advies of een tip, laat het ons dan vooral weten.

Cora Kuiper

(voorzitter coöperatie Onze winkel Eext)Soms zou Frankrijk minder gepresenteerd moet worden in de vorm van een kaart, beter is het om het te presenteren in de vorm van een menu of een kookboek vol prachtige recepten. Als je er naar kijkt, loopt het water je al uit de mond. De Franse keuken is niet voor niets beroemd over de hele wereld en er is veel vraag naar de recepten. Ontdek eenvoudige klassieke Franse recepten, gemakkelijk te maken met producten uit de winkel. 

Zie ook de stand in onze winkel. De hele maand is het thema Frankrijk. Met typische Franse producten. Herkenbaar aan een Frans vlaggetje.


Nieuw in het assortiment


Franse uiensoep

Maak zelf in 1 uurtje deze heerlijke traditionele Franse uiensoep met stokbrood en gegratineerde kaas. Onderstaande variant is net even anders dan de traditionele versie. 


Ingrediënten:

600 g uien

2 kleine teentjes knoflook

2 el zonnebloemolie

2 takje tijm

1 laurierblad

150 ml droge witte wijn

850 ml groentebouillon

Kruiden stokbrood

150 g Goudse kaas

Zout

Peper

1 snufje suiker


1.

Schil de uien en snijd ze in dunne reepjes. Schil en hak knoflook. Verhit de olie in een pan. Bak de uien en de knoflook Bak de uienpartjes goudbruin. Af en toe roeren. Was de tijm en pluk de bladeren. Voeg laurier en tijm toe, blus af met witte wijn en bouillon. Kook ongeveer 30 minuten afgedekt tot de uien erg zacht zijn.

2.

Snijd het stokbrood in plakjes en smeer het op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rasp de kaas en verdeel over de sneetjes brood. Bak in de voorverwarmde oven (200 graden) gedurende 5-7 minuten.

3.

Breng de soep op smaak met zout, peper en suiker. Schik soep en 1 sneetje brood in een soepkom. Leg de resterende stokbroodplakken op en bord en serveer deze er los bij.

Opmerking:

Uiensoep is een geweldige starter voor een diner als u gasten heeft. Bijzonder praktisch: u kunt grote hoeveelheden heel goed bereiden en eenvoudig opwarmen kort voor het opdienen.


Pittige Franse Uiensoep Met Kruiden
Word – 21.7 KB 13 downloads

Spinazie en champignons mogen niet worden opgewarmd

Iedereen kent verhalen over eten en de bereiding hiervan. Maar wat is nu eigenlijk precies waar? Er gaan namelijk veel sterke verhalen rond over producten en het gebruik van apparatuur. iedere maand zullen we proberen antwoord te geven op deze oude keukentheorieën.


De meeste restanten kunnen zonder problemen worden opgewarmd. Er zijn echter twee uitzonderingen: spinazie en champignons. Zowel champignons als spinazie kunnen de volgende dag in de magnetron worden gezet. Belangrijk: ze moeten onmiddellijk na het eten in de koelkast worden bewaard, zodat ze snel afkoelen. Dit voorkomt dat er teveel nitriet in de spinazie of bacteriën van de paddestoelen ontstaat. Zorg er bij het opwarmen voor dat een minimumtemperatuur van 70 graden wordt aangehouden, zodat bacteriën geen kans krijgen. Goed om te weten: alleen volwassenen mogen opgewarmde restjes spinazie eten. Kinderen mogen er alleen vers van genieten, omdat het lichaam de hogere nitrietwaarden niet aankan.


Wat is het leuk als het hele dorp de vlag uithangt tijdens de vele evenementen in Eext !. En zeker met het Oostermoerfeest, wil natuurlijk niemand achter blijven. 

We hebben de vlaggen nu op voorraad!
Groot 225 X 150 cm          €65,--
Midden 150 X 100 cm      €35,--
Mini 30 X 20 cm                 €5,--


Oostermoer inkopen voor de straat bij onze winkel

We vieren in 2020 het Oostermoerfeest in Eext. Wij, van onze winkel Eext,  zouden het natuurlijk fantastisch vinden als de inkoop van de hapjes en de drankjes bij onze winkel in Eext gebeurt. We willen het u als straat of buurt daarom zo gemakkelijk mogelijk maken. Wij bieden u daarom de volgende service:

  • Bestellen kan digitaal via de site.
  • Bestellen kan telefonisch. (0592-261346)
  • Bestellen kan op rekening. (graag wekelijks even afreken)
  • Goederen kunnen op de werklocatie afgeleverd worden. (woensdag en vrijdag)

Natuurlijk kunt u ook gewoon kopen in de winkel. Houdt er rekening mee dat de winkel maar 2 keer per week bevoorraadt wordt. 


Coöperatie ‘Onze Winkel’ Eext.

De coöperatie heeft als doel de dorpswinkel voor Eext te behouden. Zij doet dit zonder winstoogmerk, met een reële exploitatie. De coöperatie is in april 2013 opgericht.  Inwoners uit Eext en omgeving kunnen lid worden van de coöperatie en/of participeren. lees meer ....

 


Veel extra service bij onze winkel