Winkel om 13.00 uur open op maandag

Tot dit jaar was de winkel op maandag open vanaf 13.15 uur. Dat wordt nu vanaf 4 januari 2021, 13.00 uur. Het was altijd al een beetje vreemd dat de winkel pas om 13.15 uur open ging op maandag. Op de één of andere manier is dat in het verleden zo besloten. Iedereen was er eigenlijk ook aan gewend. Maar om op maandag toch gewoon 5 uur open te zijn is door het bestuur besloten om nu vanaf 13.00 uur open te zijn. In de nieuwsbrief van Oktober:


Vanuit het bestuur.

Namens het bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Onze Winkel Eext wens ik een ieder een heel gelukkig en vooral gezond 2021. Het lijkt in alle opzichten een bijzonder jaar te worden. Voor een aantal van ons zullen de gevolgen van de coronacrisis duidelijk worden en gevolgen hebben. Anderen zullen weer meer perspectief zien. Er mag vermoedelijk gedurende dit jaar weer steeds meer en daarmee kunnen we mogelijk Covid 19 achter ons laten gedurende dit jaar. Maar het blijft moeilijk voorspellen. Hoe anders keken we eind 2019 naar de toekomst en wat voor een vreemd jaar is 2020 geworden. dat had toch niemand voorspeld. Met onze winkel gaat het goed. Voor ons was het een uitstekend jaar. Meer dorpsgenoten wisten onze winkel (weer) te vinden. Een de grote stroom "Drenthe toeristen", afgelopen zomer, wisten ons ook te vinden. Dit zorgt natuurlijk voor extra inkomsten. Samen met de actie rond de koelwand en de Raboclubsupport hebben we een paar belangrijke (duurzame) investeringen kunnen doen. Hiermee zien wij de toekomst voor de winkel met vertrouwen tegemoet. Deze maand hebben we natuurlijk ook weer een thema. Het thema van deze maand is gezond en verantwoord eten. Velen zullen weer goede voornemens hebben.

Afvallen en verantwoord eten zal op de meeste lijstjes wel boen aan staan.  Ik durf geen voorspellingen te doen hoe dit jaar zal verlopen. We gaan er gewoon met z'n allen maar het beste van maken. Samen zijn we sterk. Blijf vooral gezond. Samen houden we Eext leefbaar. 

Cora Kuiper

(voorzitter coöperatie Onze winkel Eext)


Deze maand is ons thema: gezond en verantwoord eten. Voor dit thema gebruiken we de website van het voedingscentrum. Bovenaan in deze nieuwsbrief kan je doorklikken naar de schijf van vijf of naar de pagina afvallen. Als je eet volgens de Schijf van Vijf, neem je vooral producten die gezondheidswinst opleveren. Bijvoorbeeld omdat ze de kans op hart- en vaatziekten en kanker verkleinen. Ook krijg je alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. De Schijf van Vijf bestaat uit 5 vakken die je helpen om gezondere keuzes te maken.


Decemberpuzzel

In December hadden we een digitale glossy met een puzzel. Een woordzoeker, ook wel speurpuzzel genoemd, is een puzzel of woordspel, waarbij een bepaald aantal woorden gevonden moeten worden in een blok gevuld met letters. Deze woorden kunnen zowel van links naar rechts als van rechts naar links geschreven zijn, alsmede zowel horizontaal als verticaal als diagonaal. Dezelfde letters kunnen meerdere keren gebruikt worden. .

Wanneer alle woorden weggestreept zijn, vormen de overgebleven letters een woord. Dit is de oplossing van de puzzel. Deze woordzoeker is een speciale Eexter woordzoeker en speciaal gemaakt Voor Onze winkel Eext.

Als u het juiste antwoord hebt gevonden kunt u dit zenden naar info@onzewinkeleext.nl of via het antwoordformulier hiernaast weergegeven. Uit de juiste inzendingen die voor 8 januari binnen zijn, loten we de winnaar. Natuurlijk mag u de oplossing ook afgeven in Onze Winkel. 

Klik hier om naar de puzzel te gaan.


Winkelen in Coronatijd

Conform de richtlijnen van de overheid onderstaand de door ons te verspreiden verplichte informatie.

Doe veilig boodschappen

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen hou je je aan de volgende regels en tips als je winkelt of boodschappen doet:
- Vermijd drukke momenten, winkel ook overdag
- Winkel zoveel mogelijk alleen
- Ga vooral naar winkels in jouw buurt
- Was je handen voor en na het winkelen
- Draag een mondkapje
- Houd 1,5 meter afstand van anderen en geef elkaar de ruimte
- Raak alleen producten aan die je nodig hebt
- Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos
- Blijf thuis bij klachten die passen bij corona en laat je testen
- Vraag familie of buren om je boodschappen te doen, of bestel deze online


Winnaars Bon in de ton actie

In December hielden we maar liefst vijf keer een bon in de ton actie. Bij aankopen van uw boodschappen mocht u, uw naam op de kassabon schrijven en die in de ton gooien. De winnaars kregen een goed gevulde mand met boodschappen. De winnaars waren: Everina Keizer, Britta Hadderingh, Gretha Nijhof, Max Kors en Ineke Olsman, 


Wij zoeken vrijwilligers

Wij verwachten dat we na de zomer wel weer mogen beginnen met het organiseren van kleine activiteiten. Natuurlijk zullen er aangepaste voorwaarden zijn, volgens de richtlijnen van het RIVM. Wij zijn daarom op zoek naar mensen die ons de komende tijd willen helpen bij het bedenken, organiseren en uitvoeren van diverse evenementen. Dan gaat het om het organiseren van allerlei activiteiten; van het organiseren van proeverijen tot het organiseren van markten en braderieën. Als u zin heeft om u als vrijwilliger in te zetten, kun u dit kenbaar maken door een mail te zenden aan info@onzewinkeleext.nl. Natuurlijk kunt u dit ook gewoon kenbaar maken in de winkel bij Monique. De nieuwe coronamaatregelen zouden er voor kunnen zorgen dat we hier misschien op terug moeten komen. Uiteraard gaan we met elkaar in overleg of dit kan of niet. 


Wijzigen e-mailadres doorgeven

Wij merken dat we steeds vaker een bericht terug krijgen dat het e-mailadres niet meer herkent wordt. Nu we bijna allemaal internet digitaal en via de kabel (glasvezel) (gaan) krijgen zullen er meer e-mailadressen worden gewijzigd. Het is natuurlijk verstandig om ons daar van in kennis te stellen. Wilt u een wijziging van e-mailadres voorstellen. Klik hier

  Nieuwsbrief ontvangen

  Als u onze nieuwsbrieven niet heeft ontvangen kan het zijn dat u e-mailadres niet bij ons bekend is of dat wij een oud e-mailadres van hebben. Als u toch graag onze nieuwsbrief wilt ontvangen kunt klik hier


  Stamppot met wintergroente en shoarmavlees

  Ingrediënten:

  • 600 gram aardappelen
  • 1 dunne prei
  • 400 gram spruitjes of 500 gram groene kool
  • 200 gram varkensvleesreepjes
  • shoarmakruiden zonder zout
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ca. 150 ml halfvolle melk
  • peper, nootmuskaat

  Bereiden:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen.
  3. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Of snijd de groene kool in repen.
  4. Kook de spruitjes 3 minuten, voeg de prei toe en kook de groente in enkele minuten verder gaar.
  5. Bak het vlees met shoarmakruiden in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  6. Verwarm de melk.
  7. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, wat peper en een beetje nootmuskaat een puree van.
  8. Meng de groente erdoor en schep het shoarmavlees erop.

  Oud Frituurvet inleveren

  Wist je dat je oude frituurolie geld waard is? Althans, wel voor Onze winkel Eext.

  Lever je gebruikte frituurvet en frituurolie bij ons in. Doe het wel weer in de fles of kan. Deponeer het in de gele container.

  Onze Winkel krijgt er dan geld voor. Hoe meer olie en vetten hoe meer we krijgen

  Waar kan ik mijn oude frituurvet inleveren?

  Bij onze winkel in Eext kunt u uw oude frituurvet inleveren. Dit kan in de gele container voor de winkel. 


  Coöperatie ‘Onze Winkel’ Eext.

  De coöperatie heeft als doel de dorpswinkel voor Eext te behouden. Zij doet dit zonder winstoogmerk, met een reële exploitatie. De coöperatie is in april 2013 opgericht.  Inwoners uit Eext en omgeving kunnen lid worden van de coöperatie en/of participeren. lees meer ....

   


  Veel extra service bij onze winkel