Kerstmarkt Eext 2023

Kerstmarkt op zaterdag 16 december

Tegenwoordig lijken de (kerst)markten een groot commercieel doel te hebben, maar de traditie van de kerstmarkt gaat veel verder dan dat. De Decembermarkten worden van oudsher gehouden om licht, warmte en vreugde naar de stad of een dorp te brengen tijdens de meest donkere dagen van het jaar. Iedere stad plaats heeft zijn bezoekers iets anders te bieden, want voornamelijk lokale kooplieden stalden hier hun koopwaar uit. Dit zorgde ervoor dat je lokale delicatessen kon proberen die op traditionele wijze gemaakt werden. De lokale bevolking gebruikte de kerstmarkt als ontmoetingsplek om gezamenlijk te eten en te drinken en om feest te vieren.

De beste remedie tegen duisternis en kou aan het einde van het jaar: Een bezoek aan de kerstmarkt met glühwein of chocolademelk, een lekkere geroosterde braadworst en het warme licht van de kaarsen en kerstverlichting. Dus laten we naar de kerstmarkt gaan.

De kerstmarkt van Eext is een kleine knusse markt. In de Coronatijd hadden we een kleine minikerstmarkt met 2 a 3 kramen buiten, en 4 a 5 kramen binnen georganiseerd. We gaan in 2023 weer proberen de markt iets groter op te zetten. We stellen een stijl of thema niet verplicht en geven ruimte aan verenigingen om in of rond hun kraam activiteiten te organiseren of zelfgemaakte producten te verkopen. 

Gasselter Blaoskapel zorgt voor de muzikale omlijsting

Tijdens de kerstmarkt van Eext op 16 december as zal de Gasselter Blaoskapel de muzikale omlijsting verzorgen van 13 t/m 16 uur. In 2018 waren zij ook al tijdens de kerstmarkt aanwezig. Sinds 2015 heeft de Muziekvereniging Harmonie Gasselte ook haar eigen blaaskapel. De Gasselter Blaoskapel is een idee van familie van der Linden die doorgevoerd is binnen de vereniging. Enkele leden vanuit de malletband en het orkest zijn samengevoegd binnen deze afdeling en zorgen voor sfeer bij onder andere wandelvierdaagse en andere gelegenheden.

Daarnaast zullen we het pleintje voor de winkel feestelijk aankleden en zorgen voor voldoende “lekkers” om het feestje te vieren. Ook de kinderen zullen niet vergeten worden. Standhouders hebben uiteraard leuke kerstcadeautjes, kerststukken, en vooral veel artikelen die te maken hebben met kerst en oud en nieuw. Daarnaast zal Onze winkel zorgen voor een natje en een droogje. Alle reden dus voor een bezoekje aan de kerstmarkt van Eext op zaterdag 16 december as. De markt start om 10.00 uur

Dickensgroep 't Veenvolk zorgt voor echte kerstsfeer en veel vermaak

De Dickens groep 't Veenvolk bestaande uit 8 personen, vermaken het publiek met spelletjes en raadsels en beelden daarbij beroepen uit.