Wat zit er in de pan van ...... ?

We starten met een nieuwe rubriek op onze socials: 'Wat zit er in de pan van....?' Daarbij nemen we een kijkje in de keuken van onze medewerkers, vrijwilligers en klanten, horen van hen graag leuke keukenverhalen, tips en recepten en delen dat vervolgens met jullie. We eten niet mee, maar schuiven graag aan in de keuken. Dus wie weet, misschien komen we binnenkort bij je langs. Want, wat zit er bij jou in de pan?

We waren vandaag in de keuken van Cora Kuiper. "Vandaag zit er goulashsoep in mijn pan. In de slowcooker. Daardoor rook het vanochtend al lekker in de keuken. We zaten de afgelopen dagen in het Zwarte Woud en ik wil dat sfeertje nog even vast houden. Vandaar dat ik vandaag koos voor een heerlijke goulashsoep.

Ik ben niet echt receptvast. Je hebt zoveel mogelijkheden om van iets iets lekkers te maken. Vandaag zit er bijvoorbeeld wortel en bleekselderij in de goulashsoep, maar zonder kan natuurlijk ook. Beide lagen in Onze winkel vanochtend, dus zit het er vandaag in. Als ik bleekselderij in Onze winkel zie liggen, neem ik dat trouwens altijd mee. Je kan het best lang bewaren en je kan het in zoveel gerechten verwerken. Bovendien is het super gezond. Ook het vlees van Vleesveebedrijf Kamping vind ik geweldig. Eigenlijk koop ik niet anders meer. Je betaalt misschien iets meer, maar je weet zeker dat je een goed product krijgt.

Vandaag maakte ik de soep in de slowcooker. Buiten dat het erg makkelijk is, is de smaak intenser. Je doet alle producten er in één keer in en aan het einde van de dag heb je een heerlijke maaltijd. Sommigen bakken het vlees eerst even aan voor ze het in de slowcooker doen, maar dat doe ik eigenlijk nooit. Het is niet nodig."

De ingrediënten van vandaag: Rundvlees (sucadelappen van Kamping), Paprika, Aardappel, Ui, Knoflook, Tomatenpuree, Runderbouillon, Spekjes, Wortel, Bleekselderij, Laurierblad, Karwijzaad, Paprikapoeder, Kruidnagelpoeder en Peper.