Wat zit er in de pan van ...... ?

'Wat zit er in de pan van....?' Daarbij nemen we een kijkje in de keuken van onze medewerkers, vrijwilligers en klanten, horen van hen graag leuke keukenverhalen, tips en recepten en delen dat vervolgens met jullie. We eten niet mee, maar schuiven graag aan in de keuken. Dus wie weet, misschien komen we binnenkort bij je langs. Want, wat zit er bij jou in de pan?

Wat zit er in de pan van… Herbert en Anja Scholte

Het is al ruim 30 jaar hun favoriet: Witlof met ham en kaas uit de oven. Het is de kaassaus die dit menu zo lekker maakt. Anja en Herbert (of eigenlijk Anja) maken de kaassaus namelijk zelf. Het komt dus niet uit een pakje.

Uiteraard haalden ze alle ingrediënten uit Onze winkel (voor 2 personen):500 gram witlof50 gram bloem40 gram boter60 gram geraspte kaas1,25 dl melk1 dl kookvocht150 gram ham

Kook de witlof 8 minuten en laat het daarna goed uitlekken. Snijd de stronken door midden en verwijder de harde kern. Wikkel de witlof in de ham en leg dit in een ovenschaal.

Smelt de boter en roer daar vervolgens de bloem door. Voeg de melk en het kookvocht beetje bij beetje toe, terwijl je blijft roeren. Als laatste voeg je de geraspte kaas toe en eventueel peper en zout als je daarvan houdt.

Giet de kaassaus over de in ham gewikkelde witlof en zet dit 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).

Anja en Herbert eten er vaak aardappelpuree bij.

Eet smakelijk!

Herbert en Anja wonen al enkele jaren in Eext. Herbert is als bestuurslid van onze coöperatie nauw betrokken bij Onze winkel.