Onze Winkel Eext

Contactgegevens:
"Onze winkel Eext"
Stationsstraat 14
9463 RM Eext
0592-261 346
onzewinkeleext@gmail.com

info@onzewinkeleext.nl

vanaf Goede Vrijdag

Winters weer tijdens bloemenmarkt

Voor meer info over de 2e bloemenmarkt van Eext. Klik hier

uitslag marktonderzoek Onze winkel

Wij werken continu aan de verbetering en uitbreiding van ons gehele servicepakket. Ons assortiment moet aansluiten  op de wensen van onze klanten. Om goed geïnformeerd te zijn, doen we af en toe een klantenonderzoek. In maart 2019 heeft er een algemene klantenonderzoek plaats gevonden.

Klik hier voor gedetailleerde informatie over de uitslag van dit onderzoek:

 

De Eextervlag

Het is in Eext een goede traditie dat tijdens de in Eext georganiseerde evenementen er massaal gevlagd wordt met de Eextervlag.

We hebben Eexter vlaggen op voorraad! 3 maten;
Mini 30 x 20 cm (voor op de boot of caravan) €5,--
Midden 150 x 100 cm (voor aan huis) €35,--
Groot 225 x 150 cm (voor in vlaggenmast) €65,--

Het seizoen is weer begonnen

Meinardi is bekend geworden door de teelt van asperges. Een betaalbare delicatesse die het voorjaar vertegenwoordigt. Maar ook een eerlijk product dat met de hand geoogst wordt. Vroeg in de ochtend worden onze asperges gestoken, dagvers gesorteerd en (eventueel geschild) verkocht. Zo krijgen onze klanten de beste kwaliteit. En dat proef je!
Het aspergeseizoen begint bij Meinardi eind maart. De laatste oogstdag is op 24 juni, deze dag wordt ook wel Sint Jan genoemd

klik hier voor meer recepten

Een feestelijke voorjaarsmaaltijd voor 4 personen

Dit heeft u nodig:
2 kilogram asperges
1 eetlepel zout
8 eieren
200 gram ham, het liefst verse beenham
6 takjes peterselie
150 gram gesmolten roomboter
Bereidingswijze:
Bereid de asperges volgens de basisbereiding van witte asperges. Deze vindt u hier. Kook de eieren hard (zo'n 8 minuten). Pel de eieren, snijd ze middendoor en haal de dooiers eruit. Prak de eierdooiers fijn en houd ze apart. Was en droog de peterselie en knip klein. Snijd het eiwit heel klein en vermeng dit met de fijngeknipte peterselie. Smelt de roomboter en doe die in een sauskom. Serveer de asperges op een schaal met een garnituur van plakken ham, eiwit met peterselie, eierdooier en gesmolten boter.

Bij het traditionele recept zijn Hollandse krieltjes ook heerlijk. Het liefst gekookt in de schil, dat maakt de krieltjes lekkerder en gezonder!

Plastic doppen inleveren voor de hulphond

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor de hulphond.

Per kilo ontvangt de stichting hulphonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij onze winkel in Eext. Je steunt niet alleen de opleiding van onze hulphonden, maar spaart ook nog eens het milieu.

Waar kan ik doppen inleveren?

Bij onze winkel in Eext kunt u de doppen inleveren. Dit kan op dezelfde plaats als waar u de lege flessen inlevert.

Wij werken continu aan de verbetering en uitbreiding van ons gehele servicepakket.Naast een basispakket aan boodschappen proberen wij ook zoveel mogelijk lokale producten aan te bieden in onze winkel. Ons assortiment moet aansluiten  op de wensen van onze klanten. En hebben we  nu net niet dat product wat je zoekt? Dan bestellen we het met liefde voor je. 

Coöperatie ‘Onze Winkel’ Eext

De coöperatie heeft als doel de dorpswinkel voor Eext te behouden. Zij doet dit zonder winstoogmerk, met een reële exploitatie. De coöperatie is in april 2013 opgericht.  Inwoners uit Eext en omgeving kunnen lid worden van de coöperatie en/of participeren.

Lidmaatschap
U kunt lid worden van deze coöperatie. Als lid heeft u zeggenschap over het te voeren beleid van de coöperatie.  Voor dit lidmaatschap betaalt u jaarlijks € 20,-
Jaarlijks worden de leden uitgenodigd voor een bijeenkomst in de winkel.

Participatie
Als participant kunt u eenmalig een bedrag inleggen ter ondersteuning. U kunt kiezen voor een bedrag van € 100,-,  € 200,-, € 300,-, € 400,- of € 500,-.  De jaarrente over de inleg is 7%. Dit kunt u vanaf november van ieder jaar besteden in ‘Onze Winkel’. Dit blijft een jaar geldig. In de winkel ligt een lijst waarop u bij besteding van de rente moet tekenen voor ontvangst.
Uw inleg is op ieder moment opvraagbaar. U ontvangt het binnen 3 maanden terug.

voor een overzicht van onze servicemogelijkheden