Hieper de piep Hoera. Onze Winkel Eext heeft een nieuwe koelwand. klik op nieuws


Thüringer Rostbratwurst



Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 5 el zonnebloemolie
  • 1 kg zuurkool
  • 250 ml appelsap
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 3 jeneverbessen
  • 1 snufje karwijzaad
  • 1 kg aardappelen
  • zout
  • 250 ml melk
  • 50 g boter
  • peper
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 4 (Thüringer) braadworstjes
  • 50 g gebakken uitjes

Bereidingswijze:

  1. Schil de uien en snijd ze in kleine blokjes. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan. Bak de uien erin tot ze glazig worden. Voeg de zuurkool toe en rooster even. Blus af met appelsap. Voeg de groentebouillon, laurierblaadjes, jeneverbessen en karwijzaad toe en breng aan de kook. Dek de pan af en laat de zuurkool 30 minuten op laag vuur koken.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Doe de aardappelen in een pan en kook ze onder gezouten water gedurende 10-15 minuten. Giet het water af en pureer de aardappelen met melk, boter, peper, zout en nootmuskaat.
  3. Bak de Thüringer gegrilde worstjes aan alle kanten in 3 eetlepels olie en serveer met aardappelpuree en zuurkool. Garneer de aardappelpuree met gebakken uitjes.

Bron: rewe.de