Quarkkeulchen



Ingrediënten:

  • 500 g magere kwark
  • 500 g aardappelen (kruimig)
  • 150 g bloem
  • 0,5 biologische citroen
  • 2 el boter
  • 75 g suiker
  • 1 ei
  • zout
  • Geklaarde boter om in te bakken

Bereidingswijze:

  1. Bekleed een zeef met een schone theedoek, leg de kwark erop en laat deze minimaal 4 uur of een nacht in de koelkast uitlekken. 
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Was een halve citroen en rasp de schil.
  3. Meng de boter, suiker, ei en een snufje zout en klop dit schuimig.
  4. Stamp aardappelen die nog warm zijn of rasp ze fijn op een keukenrasp. Voeg de aardappelen, kwark, bloem en citroenschil toe aan het botermengsel en meng alles tot een glad deeg. Voeg eventueel nog wat bloem of melk toe.
  5. Verhit 1 el geklaarde boter in een grote pan. Vorm met je handen kleine porties deeg tot platte balletjes, leg ze in de pan en bak aan beide kanten. Herhaal het proces totdat het deeg op is. Voeg naar behoefte geklaarde boter toe.

De kwarkkoeken kunnen puur worden gegeten of geserveerd met rozijnen, kaneel en suiker, appelmoes of vanillesaus.

Bron: rewe.de