Pittige Franse uiensoep met kruiden

Maak zelf in 1 uurtje deze heerlijke traditionele Franse uiensoep met stokbrood en gegratineerde kaas. Onderstaande variant is net even anders dan de traditionele versie. 

Ingrediënten:

600 g uien

2 kleine teentjes knoflook

2 el zonnebloemolie

2 takje tijm

1 laurierblad

150 ml droge witte wijn

850 ml groentebouillon

Kruiden stokbrood

150 g Goudse kaas

Zout

Peper

1 snufje suiker


1.

Schil de uien en snijd ze in dunne reepjes. Schil en hak knoflook. Verhit de olie in een pan. Bak de uien en de knoflook Bak de uienpartjes goudbruin. Af en toe roeren. Was de tijm en pluk de bladeren. Voeg laurier en tijm toe, blus af met witte wijn en bouillon. Kook ongeveer 30 minuten afgedekt tot de uien erg zacht zijn.

2.

Snijd het stokbrood in plakjes en smeer het op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rasp de kaas en verdeel over de sneetjes brood. Bak in de voorverwarmde oven (200 graden) gedurende 5-7 minuten.

3.

Breng de soep op smaak met zout, peper en suiker. Schik soep en 1 sneetje brood in een soepkom. Leg de resterende stokbroodplakken op en bord en serveer deze er los bij.

 

Opmerking:

Uiensoep is een geweldige starter voor een diner als u gasten heeft. Bijzonder praktisch: u kunt grote hoeveelheden heel goed bereiden en eenvoudig opwarmen kort voor het opdienen.


Onderstaand kunt u uw eigen touche toevoegen of misschien een aanvullend recept van Franse uiensoep plaatsen.

Reactie plaatsen

Reacties

Berry
3 jaar geleden

Lekker soepie hooR! De kinderen vonden de uien alleen niet zo lekker dus die laat ik de volgende keer weg. Groetjes van beery en de kids!