Thema, Frankrijk, Onze winkel Eext, maart 2020



Clafoutis
Een clafoutis is een Frans gebak met kers dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Sommige varianten bevatten ook gesmolten boter of room. Clafoutis wordt in de oven gebakken en lauw geserveerd
Ingrediënten:
1 glas zure kersen, uitgelekt
100 g bloem
2 eetlepels suiker
1 snufje zout
2 eieren
200 ml melk
1 punt vanillesuiker
poedersuiker
Amandelen, geroosterd
Bereiding:
1.
Verwarm de oven voor op 175 °.
2.
Verdeel kersen in een ingevette taartvorm ( glazen pan kan ook).
3.
Meng de bloem, suiker, zout, eieren, melk en vanillesuiker en giet de kersen erover.
4.
Plaats in de hete oven en bak 40-45 minuten. Bestrooi na 10 minuten afkoelen met de amandelbladeren en bestrooi met poedersuiker.
Eet smakelijk
Je kunt pure clafoutis eten, met ijs of met vanillesaus.
Reactie plaatsen
Reacties