Thema, Frankrijk, Onze winkel Eext, maart 2020


Clafoutis

Een clafoutis is een Frans gebak met kers dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Sommige varianten bevatten ook gesmolten boter of room. Clafoutis wordt in de oven gebakken en lauw geserveerd


Ingrediënten:

1 glas zure kersen, uitgelekt

100 g bloem

2 eetlepels suiker

1 snufje zout

2 eieren

200 ml melk

1 punt vanillesuiker

poedersuiker

Amandelen, geroosterd


Bereiding:

1.

Verwarm de oven voor op 175 °.

2.

Verdeel kersen in een ingevette taartvorm ( glazen pan kan ook).

3.

Meng de bloem, suiker, zout, eieren, melk en vanillesuiker en giet de kersen erover.

4.

Plaats in de hete oven en bak 40-45 minuten. Bestrooi na 10 minuten afkoelen met de amandelbladeren en bestrooi met poedersuiker. 

 

Eet smakelijk

Je kunt pure clafoutis eten, met ijs of met vanillesaus.



Onderstaand kunt u uw eigen touche toevoegen of misschien een aanvullend recept plaatsen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.