Thema: Borreltijd: gerecht van de maand juni 2020


Gelaagde tacosalade in een glas


Ingrediënten:

  • 500 g gehakt
  • 2 eetlepels olie
  • zout
  • peper
  • Paprika poeder
  • 1 kropje sla
  • 3 tomaten
  • 1 blik bruine bonen
  • 1 blikje maïs
  • 500 ml salsa
  • 400 g crème fraîche
  • 200 g geraspte cheddarkaas
  • 4 handenvol tortillachips

Bereiden:

  1. Bak het gehakt in hete olie.  Breng het gehakt op smaak met zout, peper en paprika en laat afkoelen.
  2. Reinig, was en snijd de sla in reepjes. Tomaten schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. Giet de bruine bonen en maïs af.
  3. Meng de salsa met het gehakt.
  4. Verdeel de salade over 4 glazen potten. Voeg het gehaktsalsamengsel toe. Leg vervolgens de bonen, maïs en tomaten in lagen.
  5. Verdeel de crème fraîche over de glazen en bestrooi met cheddarkaas.
  6. Garneer salades met tortillachips vlak voor het opdienen. 

De gehaktsaus heeft voldoende tijd nodig om af te koelen. Als het te warm is, zal de salade snel instorten en papperig worden.