Ingrediënten:
- 50 g fetakaas
- 50 ml room
- 1 citroen
- 190 g trostomaten
- 250 g geleisuiker
- 60 g witte druiven zonder pitjes
- 50 g rode ui
- 3 el balsamicoazijn
- 2 takjes verse oregano
- arachideolie
- 2 gele minitomaatjes
- 10 g Spar geroosterde sesamzaadjes
Bereiden:
- Fetamousse: mix de feta met de slagroom fijn. Breng op smaak met zwarte peper, zout en citroensap.
- Laat in een spuitzak opstijven in de koelkast tot gebruik.
- Tomatengelei: snij het kroontje uit de trostomaten en snij ze in 4.
- Pel de ui en snipper fijn.
- Verhit arachideolie in een kookpot. Bak de ui glazig.
- Voeg de tomaten, druiven en oregano toe en laat 5 min op een matig vuur sudderen.
- Voeg de suiker toe en roer goed om. Breng aan de kook en laat 15 min op een zacht vuur pruttelen.
- Mix de massa met een staafmixer en wrijf deze door een fijne zeef.
- Voeg de balsamicoazijn toe en breng de massa weer aan de kook.
- Laat, indien nodig, inkoken tot de massa wat dikker wordt.
- Laat afkoelen en bewaar koel tot gebruik.
- Afwerking: rooster de sesamzaadjes al roerend goudbruin in een pan op een matig vuur zonder vetstof.
- Halveer de minitomaten en verwijder de pitjes.
- Lepel wat tomatenconfituur in een lepeltje. Leg er ½ minitomaat op.
- Vul elke halve minitomaat op met een bol fetamousse.
- Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.