Boerensoep

De boerensoep  is een echte (Duitse) klassieker, die als een stoofpot (maaltijdsoep) of als soep (voorgerecht), op een koude winterdag, zeer goed smaakt.


Ingrediënten:
500 g vastkokende aardappelen

1 groene paprika

2 wortels (winterpeen)

2 uien

2 el olie

400 gehakt gemengd

1 el tomatenpuree

1 blik gepelde tomaat (400 g)

500 ml groentebouillon

Zout, peper, paprika

bosje bieslook 200 g

crème fraîche


1.

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Was de paprika's, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes. Schil en snijd de wortels in plakjes. Uien schillen en fijnhakken.

2.

Verhit de olie in een grote pan en bak het gehakt samen met de uien. (Als men balletje draait van het gehakt, dan niet bakken, maar later gelijktijdig toevoegen met de aardappels) Voeg de paprika's, wortelen en tomatenpuree toe.

3.

Blus af met blik gepelde tomaten en groentebouillon. Breng aan de kook. Voeg aardappelen toe en laat 20-30 minuten sudderen tot alles klaar is. Voeg zo nodig wat meer bouillon toe. Breng de boerensoep op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

4.

Was de bieslook, schud ze droog en snijd ze in kleine stukjes. Schik de boerensoep met een klodder crème fraîche en bieslook op borden

 

Optioneel:

Om de soep iets pittiger te maken kan men bij het bakken van de uien bijvoorbeeld knoflook en / of een rode peper toevoegen.


Laat voor een vegetarische versie van de boerensoep het gehakt weg en neem in plaats daarvan 150 g rode linzen plus 300 ml groentebouillon.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Onderstaand kunt u uw eigen touche toevoegen of misschien een aanvullend recept van Stamppot Boerenkool plaatsen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.