Barbecueën             vis gerechten



Gegrilde sardines 

Ingrediënten:

  • 400 gram sperziebonen
  • 3 tomaten
  • 6 - 8 sardines
  • 2 theelepels citroensap
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 1 klein volkoren stokbrood

Bereiden: 

  1. Was de sardines en dep ze met keukenpapier droog.
  2. Laat de visjes onder de grill of op de barbecue in 6-8 minuten gaar worden en bruin kleuren.
  3. Druppel wat citroensap over de sardines.

Gegrilde tomaten en stokbrood smaakt uitstekend bij de sardines


Gegrilde Forellen

Ingrediënten:

1 rode ui

1 takje (s) rozemarijn

1 biologische sinaasappel

4 forellen (schoongemaakt, ca. 250 g)

Zout

40 g boter

4 visgrilltangen

Bereiden:

1. Schil de ui en snijd hem in dunne ringen. Spoel de rozemarijn af en dep ze droog. Was de sinaasappel heet, droog en snijd in plakjes. Halveer grote plakken.

2. Spoel de forel grondig af, dep ze droog met keukenpapier en wrijf zout en zout van binnen en van buiten. Leg een paar stukjes sinaasappel, uienringen en een takje rozemarijn in de buikopening van elke forel.

3. Plaats de forel in de vistang en sluit de tang. Grill de forel 15-20 minuten op laag vuur en draai één keer. Haal de forel uit de tang en leg ze op een bord. Snijd de boter in stukjes en verdeel het over de forellen. Bestrooi met zout naar wens.


U kunt een vis tang / klem kopen in bijna elke winkel voor huishoudelijke artikelen. Of u wikkelt de vis in 2 lagen stevig aluminiumfolie en sluit deze goed af. In aluminiumfolie koken de vissen iets langzamer, maar zachter


Een ander gerecht met Forel

Ingrediënten:

Verse hele forel van de markt, citroen, ui, verse kruiden(peterselie, basilicum, bieslook,dille, roomboter, zout en peper

Voorbereiding

Maak een kruidenboter van de kruiden en de roomboter, snijd de citroen in schijven, snijd de ui in ringen.

Bereiding:

Vul de forel met de kruidenboter en de uiringen en wat zout en peper. Leg bovenop de forel wat schijven citroen en nog wat kruidenboter. Wikkel de forel in folie, drie keer. Leg het pakketje ongeveer 20 minuten op de bbq.


Zalmsteak

Ingrediënten:

4 zalmsteaks (elk 200 g, met huid)

1 el gele mosterdzaadjes

1 theelepel zwarte peperkorrels

1 theelepel grof zeezout

1 tl bruine suiker

1 el Zonnebloemolie

2el mosterd

70 ml sinaasappelsap

1 el honing

40 ml zonnebloemolie

30 ml olijfolie

Zout

1,5 theelepel citroensap

Bereiden:
1. Spoel de zalmsteaks af en dep ze droog. Verpletter mosterdzaad, peperkorrels en zout in een vijzel. Voeg suiker toe. Wrijf de zalmsteaks ermee in de vleeskant en dek af en zet 1 uur in de koelkast.

2. Voor de saus mosterd, sinaasappelsap, 1 eetlepel honing, beide oliën, een beetje zout en 1 theelepel citroensap in een fels met schroefdop. Sluit de fles en schud de ingrediënten krachtig. 

3. Schraap wat kruiden van de steaks. Bestrijk de steaks dun met olie, leg de vleeskant op de grill en gril ze ongeveer 1 minuut op middelhoog vuur. Draai de steaks om en gril ze nog 2-3 minuten aan de huidzijde.

Als bijgerecht serveer je gegrilde aardappelen bij de steaks. Borstel hiervoor 8-12 middelgrote aardappelen grondig, was ze en kook ze als gepofte aardappelen. Bestrijk voor elke aardappel 2 vellen sandwichpapier met olie en leg ze op elkaar. Wikkel de aardappelen er als snoep stevig in. Gril de aardappels ongeveer 20 minuten en laat voldoende ruimte tussen de grill en de houtskool zodat het papier niet aanbrandt.


Garnalen Kebab

Ingrediënten:

32 grote garnalen (vers of bevroren)

16 kerstomaatjes

1 courgette

1 gele paprika

1 rode chilipeper

2 limoenen

8 el olijfolie

1 el honing

Zeezout

Je hebt houten spiesen nodig

Bereiden:

1.  Laat de garnalen eventueel ontdooien. Leg houten spiesjes in water. Garnalen en tomaten wassen. Courgette en paprika schoonmaken, wassen en snijden.

2. Maak de chili peper schoon en hak hem fijn. Pers het limoensap uit. Meng de olie, het limoensap, de chili en de honing en breng op smaak met zeezout.

3. Druk afwisselend groenten en garnalen op de spiesen en bestrijk ze met de marinade. Gril de spiesen op de hete grill ca. 3 minuten aan elke kant, altijd met de marinade borstelen.