Gratis koffie en poffertjes

Op zaterdag 13 mei zullen we het jubileum van Onze winkel groots vieren. En wie jarig is trakteert. Vanaf 10.30 uur tot aan de middag hebben we voor alle mensen die ons feliciteren, gratis koffie en een portie poffertjes. Natuurlijk hebben we van Onze winkel een eigen kraam met heerlijkheden en tussen de middag zal Vleesveebedrijf zorgen voor heerlijke lunchgerechten. 

Wist u dat er al poffertjes waren in 1720? Geen wonder dat deze kleine lekkernijen al zo lang bestaan, wie lust er nou niet zo’n overheerlijk schaaltje warme, versgebakken poffertjes met een klontje echte boter en poedersuiker?

Poffertjes zijn in eerste instantie ontwikkeld door Franse kloosterbroeders tijdens de Franse Revolutie. Napoleon legde beslag op bijna al het meel om zijn leger te voeden, waardoor er een tekort ontstond om hosties voor de kerk te maken. Door te experimenteren met een mengsel van gewoon meel met boekweitmeel, is het poffertje ontstaan. Via marskramers en kermissen kwam het poffertje ook naar Nederland.
De poffertjes heetten in eerste instantie broedertjes. Toen er een koperen plaat werd gebruikt op het beslag te ‘poffen’ werd de naam veranderd in poffertjes. En wie heeft niet als kind met veel plezier zich tegoed gedaan aan een portie poffertjes op het bekende kartonnetje?

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.